Прокурори и полицаи на среща за изчезналия Сертов

Прокурори и полицаи на среща за изчезналия Сертов | StandartNews.com

Главният прокурор поиска отчет за изчезването на бившия шеф на ДАНС

Шефовете на службите бяха привикани на тайна среща при главния прокурор Сотир Цацаров. Поводът за свикването й е безрезултатното търсене на безследно изчезналия бивш председател на ДАНС Петко Сертов. В кабинета на Сотир Цацаров днес са били хора от родното ФБР, главният секретар на МВР, шефът на Столична полиция и градският прокурор.

Обвинител номер 1 е поискал отчет за случващото се, тъй като към момента няма данни за извършено престъпление срещу Сертов и прокуратурата няма как да се намеси официално. По информация на Нова тв участниците в секретната среща са си тръгнали от нея, без да дадат никакви изявления. За подобно мероприятие никоя от институциите също не потвърди официално. Единствено министърът на вътрешните работи Веселин Вучков коментира, че няма нова информация по случая. "Няма образувано досъдебно производство. Целта на това съвещание е да докладват по този случай, както и по някои други случаи от последните дни. Не мога да кажа подробности за случая със Сертов, защото не съм човек, който провежда непосредствено разследването. На този етап това е наистина всичко, което можем да споделим", коментира Вучков. Последните данни за Сертов са, че на 5 декември вероятно е напуснал страната в посока Гърция с лек автомобил "Опел Астра". Няма обаче категорична информация дали бившият шеф на ДАНС е бил в колата, или не. След това повече от 10 дни няма и следа от него.

Полицията в Гърция е предприела действия по издирването му, но без съществен резултат. Проверени са местните камери на пътна полиция и по бензиностанциите. За разлика от България в Гърция всички полицейски камери работят активно и маршрутът на автомобила, в който се предполага, че е бил Сертов, може лесно да бъде проследен. Темата е широко обсъждана и в гръцките медии. Според изданията в южната ни съседка не е логично човек като Сертов да се движи без охрана. Те се питат и ако е искал да се крие, защо ще минава в Гърция, където много хора го познават. Според някои интерпретации било възможно и бившият шеф на ДАНС да е защитен свидетел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай