Продължава издирването на затрупани под хотела в "Слънчев ден"

Продължава издирването на затрупани под хотела в "Слънчев ден" | StandartNews.com

Продължава издирването на работниците, които са били на мястото на бившия хотел "Вероника", който се срути вчера, докато се опитваха да разрушава носещите му колони. По думите на близките на работниците на мястото може би е имало не 4, а 5 работника. Проверката на място, все още може да даде категоричен отговор. На мястото на инцидента през цялата нощ е имало екипи на полицията и пожарната, като както вчера съобщихме се използват термо камери, за да могат да намерят оцелели под отломките.

Близки на работниците са на мястото на инцидента и разказват, че за момента нямат яснота кой е пострадал. Мъжете, които са до падналия хотел споделят, че вчера на работа е имало много хора и са притеснени, защото не са виждали близките си.

Работниците са били наети от фирма „Бултранспорт груп", която е подизпълнител на „Планекс" и тяхната работа е била свързана със събарянето на стария хотел „Вероника" на чието място е планирано да се строят жилища. До момента стана ясно, че е извадено тялото на единият работник, който е неразпознаваем, защото буквално е размазан от стоварилите се отгоре му тонове бетон. Все още не ясна съдбата на останалите трима, чието издирване продължава и в момента, предава Petel.bg.

Петима работници, които са оцелели от срутването, са разказали, че ги е наемал човек, когото знаят само по малко име. Появи се трета фирма, освен "Бултранс груп", която е подизпълнител на фирмата "Планикс". Тази трета фирма сега се установява. Стана ясно, че точно в 17:30 часа, около 35 минути преди началото на инцидента, техническият ръководител е отишъл и разпоредил да се къртят стоманено-бетонните конструкции, за да се извади от тях стоманата. След това е напуснал обекта и работниците сами са продължили къртенето и това е предизвикало падането на сградата. 

Снощи в 5-о РПУ петима човека открихме, които бяха на разпит. Това са всичките, които са работили по добив на стомана от тези стомано-бетонни конструкции. Техните задължения са били навън при разрушената сграда да извършват механично доразрушаване на стомано-бетонната конструкция и добиване на желязо. Тези петима са близки родственици с тези, които бяха затрупани вътре в сградата.

Техни близки са пред портала на комплекса и чакат информация от властите. Роднините разкриха, че по време на срутването на сградата там са били Тодор Димитров на 46 г., Борислав Асенов на 39 г., Румен Ангелов на 40 г. и Манол Манолов. Шансът да бъдат открити живи е, ако са успели да слязат в мазето при срутването на сградата, обясни областният управител на Варна Стоян Пасев.

Разчистането на отломките продължава и днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай