Президентът прави бал за деца в неравностойно положение

Президентът прави бал за деца в неравностойно положение | StandartNews.com

София. Традиционният абитуриентски бал за деца в неравностойно положение ще се проведе под егидата на президента Росен Плевнелиев в рамките на благотворителната инициатива на държавния глава „Подкрепи една мечта", съобщиха от прессекретариата на президентството.

В Слънчевата зала на Националния исторически музей президентът ще посрещне над 200 абитуриенти от цялата страна. Младежите са от повече от 100 специализирани институции за деца в неравностойно положение - центрове за настаняване от семеен тип, домове за деца, лишени от родителска грижа, социален учебен-професионален център, защитени жилища, преходни жилища, наблюдавани жилища, комплекси за социални услуги за деца и семейства, домове за деца с умствена изостаналост, центрове за социална рехабилитация и интеграция.

Деяна Костадинова, секретар на президента по социални въпроси, младежта и спорта, ще направи отчет на изпълнението на Споразумението за сътрудничество между Президентската институция, Министерството на образованието и науката, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане, в рамките на инициативата на президента Росен Плевнелиев „Подкрепи една мечта" за 2013 - 2014 година.

Инициативата, която се провежда за трета поредна година, е свързана с осъществяване на дейности в подкрепа на младежи, завършващи средно образование или професионално обучение и напускащи специализирани институции за деца. От началото на 2014 г. екипи от специалисти информират и консултират младежите за възможностите им за образование и заетост, като подпомагат всеки младеж да направи избор и да развие личния и професионалния си потенциал.

Абитуриентският бал предвижда богата културна и музикална програма с участието на популярни български изпълнители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай