Потопи в неделя! 20 области с жълт код

Отново предупреждения за опасно време

Потопи в неделя! 20 области с жълт код | StandartNews.com

Отново предупреждения за опасно време.

Обявен е жълт код за валежи и гръмотевични бури в 20 области у нас - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян и Кърджали.

Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През нощта краткотрайни валежи, на места с гръмотевици, ще има в Западна и Централна Северна България.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, вечерта ще започне да се повишава.

Над останалите райони от страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб, в източните райони до умерен югоизточен вятър.

Утре през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще се развива купеста, в Западна и Централна България - и купесто-дъждовна облачност; там вятърът ще се ориентира от северозапад. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Повече слънчеви часове ще има преди обяд в Източна България, но вечерта и там ще превали и прегърми. Максималните температури ще са от 26°-27°, на места по високите западни полета - до 33°-34° на изток, в София - около 26°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури: 26°-30°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен северозападен, по високите части югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 14°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай