Посрещнахме Джулая (ВИДЕО)

Посрещнахме Джулая (ВИДЕО) | StandartNews.com

България посрещна Джулай морнинг за поредна година. Хиляди българи станаха в ранни зори, за да видят вълнуващия изгрев, който можеше да се наблюдава най-добре по Черноморието ни. Там слънцето се показа точно в 5 часа и 32 минути.

Първи юли започна с облаци в останалата част на страната. В столицата изгревът се появи зад мрачното небе в 5 часа и 52 минути.

Камен бряг събра множество хора и тази година. Много споделят, че там юлското слънце е "най-сладко". Вокалистът на "Юрая Хийп" Джон Лоутън изпя на живо легендарната песен "July mornong", която възниква в средата на 80-те години на миналия век.

Недоволството и желанието на личността да бъде свобода са основните символи на Джулая."И в днешни дни имаме достатъчно причини, за да се бунтуваме, но всеки трябва да почувства бунта като свой. Нека всеки да изрази личното си недоволство. Аз също си имам мое, но ще го запазя в тайна". Това заяви пред БГНЕС фронтменът на група Б.Т.Р. Атанас Пенев - Наско, който всяка година посреща изгрева на Камен бряг.

Освен месец Юли, July на английски означава и "Юлско утро". В Америка посрещането на изгрева се свързва с хипитата. В България също имаме традиция по приветстването на първите слънчеви лъчи на юли, но у нас тя е по-различна.

Насладете се на видеата, ако сте пропуснали изгрева:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай