Пороите са нанесли щети за над 3 млн. лв. на жп инфраструктура

Пороите са нанесли щети за над 3 млн. лв. на жп инфраструктура | StandartNews.com

Стара Загора. Обилните дъждове и пороите, които се изсипаха през уикенда, са нанесли щети по железопътната инфраструктура за 3,2 милиона лева. Това съобщи транспортният министър Николина Ангелкова, която обходи засегнатите участъци в четвъртък.

Железопътните линии, по които пороите са нанесли различни повреди, са възстановени с изключение на ж.п. пътя Любеново-Гълъбово и част от пътя Гълъбово-Нова Загора. Възстановена е и само едната линия по основния път Стара Загора-Пловдив. След приключване на ремонта между Гълъбово и Любеново, ремонтната бригада щяла да се премести в гара Михайлово, където пороят буквално отнесъл жп пътя. Всички жп линии са застраховани, предявили сме нашите претенции пред застрахователите, каза още министър Ангелкова.

Експертите нямали съмнение по отношение на ремонта на пътя между Пловдив и гара Михайлово, за който бяха похарчени над 30 милиона лева европейски средства. Ангелкова каза, че причината за трагичната катастрофа край старозагорската гара Калояновец все още не е изяснена и разследването продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай