Пореден ден на контрапротест пред президентството

Пореден ден на контрапротест пред президентството | StandartNews.com

София. Пореден ден на контрапротест пред президентството. Защитниците на кабинета „Орешарски" се събраха, за да поискат отново оставката на Росен Плевнелиев. Те уверяват, че протестите им ще продължат, докато президентът не се оттегли от поста си.

„Чехльо, иди си", „Оставка", „Импийчмънт", скандираха контрапротестиращите под прозорците на президентството. Те не са съгласни с действията на държавния глава и смятат, че трябва по-скоро „да си отиде по чехли". Настояват и за провеждане на кръгла маса, спиране на протестите и осъществяване на граждански диалог.

„Достатъчно ясни сме с посланията си, всеки ден скандираме "Оставка" и издигаме плакати, показателни за неговия начин на държане. Силно се съмнявам, че той ще коригира поведението си, той имаше десетки възможности да го направи, но освен да злепоставя България и самата институция, друго от него не съм видял, изходът е г-н Плевнелиев да си подаде оставката и да даде възможност на един достоен българин да представлява България и нейните граждани". Това заяви за БГНЕС Ленко Петканин, който е един от протестиращите пред президентството.

Над половин милион са душите, които до момента са се подписали в защита на правителството на Пламен Орешарски. Близо 80 000 пък са хората, които са сложили подписа си за импийчмънт на президента. Утре протестиращите отново ще бъдат пред президентството, за да защитят своята гражданска позиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай