Покемоните се завръщат! Ето какво ни карат да правим сега

Най-сваляната игра

Покемоните се завръщат! Ето какво ни карат да правим сега | StandartNews.com

Pokémon Go генерира милиарди долари, карайки хората да се разхождат на открито. Сега компанията зад глобалния гейминг феномен се опитва да накара хората да си лягат да спят, пише Bloomberg, цитирана от investor.bg.

Pokémon Sleep записва съня и възнаграждава потребителите с покемони, които иначе би трябвало да прекарат много часове в ходене, за да уловят. Разработенa от японското гейминг студио Select Button и издадена от The Pokemon Co., Pokémon Sleep е най-сваляната игра за седмицата от 16 юли според компанията за анализ на мобилни данни data.ai. Играта достигна 10 млн. изтегляния в петък, като предлага някои елементи в играта безплатно.

Потребителите играят, като спят със своите смартфони близо до главите си, а играта следи вибрациите, уловени от сензорите на телефоните, за да оцени качеството на съня. Колкото по-добри са техните показатели за съня, толкова повече покемони събират.

Освен това могат да ускорят напредъка си в играта, като купуват елементи в приложението, за да се сприятеляват с повече покемони, или като плащат за премиум абонамент, който идва с бонус точки за сън.

„Наистина полагам усилия да заспя във времето, което съм си задал за лягане, което не съм правил преди“, коментира 23-годишният Томоки Тома от околностите на Токио, който използва Pokémon Sleep редовно от повече от четири седмици.

Pokémon Sleep навлиза в област, препълнена с приложения за здравословен начин на живот, като Calm, BetterSleep и Speel Cycle. Pokemon, съвместно предприятие на Nintendo, Creatures Inc. и Game Freak, заяви, че е прекарало повече от четири години, тествайки различни дизайни в опит да добави „елемент на забава“.

Но интересът намалява, тъй като все повече потребители споделят, че са отегчени от играта, чийто резултат се определя, докато потребителят спи. Нещо повече, играчите не могат да прехвърлят съществата, които събират в Pokémon Sleep, в други игри. Търсенията на играта са спаднали наполовина от пика им в глобален мащаб, според Google Trends.

„Много е забавно да събираш различни покемони, но играта започва да се повтаря по малко след известно време“, коментира 22-годишната Рейна Уатанабе, която живее в Токио и е започнала да играе преди три седмици.

Има и различни начини да измамите играта. Можете да въведете, че си лягате, докато всъщност четете книга, да оставите телефона до леглото си, докато пиете кафе, или просто да добавите ръчно неверни данни за съня ви.

Дали Pokémon Sleep може да накара потребителите да играят всяка вечер, зависи както от привлекателността на героите, така и от очакваните ползи за здравето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай