Показват Библията на дипломатите

Показват Библията на дипломатите | StandartNews.com

Библията на дипломатите ще бъде показана за първи път утре. Елитният столичен ресторант "Континентал плаза" става храм на всички тайни, свързани с външната политика, дейността на посланиците, протокола и тайния език на дипломацията.

Стотици гости се събират за премиерата на първите два тома от уникалната "Дипломатическа енциклопедия". Нейни автори са проф. Александър Янков, проф. Андрей Пантев, д-р Валентин Златев - шеф на ЛУКОЙЛ България, д-р Румен Ралчев - Велик приор на тамплиери у нас, д-р Кръстю Гергинов и д-р Димитър Романов. Енциклопедията е под главната редакция на Любен Гоцев. "Голяма роля в написването на този труд има Евгени Александров, който бе част от авторския екип, но за съжаление почина", разказа за "Стандарт" Румен Ралчев. И допълни: "Съпругата на г-н Александров ни предостави записките и материалите му".

Първият от четирите тома - "Право", съдържа термините от цялото международно публично право, събрани за първи път у нас на едно място. В него се дават обяснения с примери на понятия като бунт, преврат, въстание, революция. Том II "Протокол и теория на международните отношения" пък съдържа кодовете на държавния протокол и формулите за вземане на външнополитически решения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай