Плевнелиев: Чакам резултатите от проверките

Плевнелиев: Чакам резултатите от проверките | StandartNews.com

София. Президентът очаква бързи резултати от проверките по случая с намерените 350 хил. бюлетини в печатница в Костинброд. Росен Плевнелиев призова ЦИК да гарантира демократичното провеждане на изборите в неделя, включително със „спешни мерки". Той призовава и да не се търсят изборни дивитенти в деня за размисъл. Това се казва в изявление на държавния глава, публикувано на страницата на президентството.

„Отнасям се с доверие към действията на институциите и подкрепям техните усилия. Очаквам в кратки срокове резултатите от проверката на прокуратурата и ДАНС. Очаквам и незабавна реакция от страна на Централната избирателна комисия, така че да гарантира законосъобразното провеждане на демократични избори, включително и предприемането на спешни мерки, ако това е необходимо", се казва в изявлението на президента.

„Призовавам преди ЦИК, Прокуратурата и ДАНС да си свършат работата, да не се правят каквито и да било твърдения и изводи, за да се търсят изборни дивиденти в деня на размисъл. Призовавам политическите партии и медиите да уважават правилата на демокрацията!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай