Четвъртък,

Плъх предизвикал падането на асансьора в Пловдив

От: Администратор -
1855
Плъх предизвикал падането на асансьора в Пловдив
A
A
A

Падналият асансьор на улица "Пещерско шосе" в Пловдив аварирал и през зимата на тази година. Това обясни пред "Марица" Иван Куманов- шеф на фирмата " ЕТ- Сими -Иван Куманов", която се грижи за изправността на лифта.
"Тогава в кабината имаше и заседнали хора. И пак ставаше въпрос за плъх. Преди два месеца сме правили ремонт на съоръжението. Но не сме сменяли въжета , а захранващия кабел", допълни Куманов. Той е категоричен, че в по-старите блокове появата на плъхове в асансьорните шахти е масово явление и много често се случва именно лифтът да блокира заради гризачите.

Техникът Георги Угринов от същата фирма, който пръв е отишъл при авариралия механизъм разказва: "Веднага отидох на място. Оказа се, че голям плъх е полазил по въжето, навъртял се е на ролката, която е долу в шахтата, и е задействал ограничителя на скоростта. В този момент се е задействал заклиняващият механизъм и кабината е спряла между първия и втория етаж". И допълва, че в такива случаи се чува доста силен шум и отстрани може да се помисли,че има скъсано въже.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички