Плъх предизвикал падането на асансьора в Пловдив

Плъх предизвикал падането на асансьора в Пловдив | StandartNews.com

Падналият асансьор на улица "Пещерско шосе" в Пловдив аварирал и през зимата на тази година. Това обясни пред "Марица" Иван Куманов- шеф на фирмата " ЕТ- Сими -Иван Куманов", която се грижи за изправността на лифта.
"Тогава в кабината имаше и заседнали хора. И пак ставаше въпрос за плъх. Преди два месеца сме правили ремонт на съоръжението. Но не сме сменяли въжета , а захранващия кабел", допълни Куманов. Той е категоричен, че в по-старите блокове появата на плъхове в асансьорните шахти е масово явление и много често се случва именно лифтът да блокира заради гризачите.

Техникът Георги Угринов от същата фирма, който пръв е отишъл при авариралия механизъм разказва: "Веднага отидох на място. Оказа се, че голям плъх е полазил по въжето, навъртял се е на ролката, която е долу в шахтата, и е задействал ограничителя на скоростта. В този момент се е задействал заклиняващият механизъм и кабината е спряла между първия и втория етаж". И допълва, че в такива случаи се чува доста силен шум и отстрани може да се помисли,че има скъсано въже.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай