Пийте този чай и ще забравите за стомашни проблеми

Неговото влияние

Пийте този чай и ще забравите за стомашни проблеми | StandartNews.com

Чаят от копър е идеалният билков чай за справяне с храносмилателни проблеми. Във всяко домакинство копърът се използва широко като подправка в различни ястия, но знаете ли, че той има и лечебна сила.

Какво представлява копърът?

Копърът с латинско име anethum graveolens е едногодишна ароматна билка, която идва от средиземноморските страни и южните райони на Русия. Смята се, че английската дума за копър "dill" произхожда от стара англосаксонска дума, означаваща “успокоява”. Латинското наименование идва от гръцки и означава “силна миризма”.  

Копърът в миналото

Копърът се използва като ароматна подправка от векове по целия свят. От древните египтяни до Средновековието копърът е познат като подправка, билка, както и за “гонене на вещици”. Днес присъства в кухнята на почти всички страни по света - от Германия до Норвегия, от Русия до Лаос и много други между тях. От хляб до задушени ястия, салати и сосове, присъствието на копъра е постоянно. И не забравяйте, че чаят от копър е популярен със специфичния си аромат и многобройни ползи за здравето.

Ползи от чая от копър

Копърът е богат на съединения, полезни за тялото ви. Семената на растението съдържат летливи масла, флавоноиди, кумарин и тритерпени. Освен това, копърът е богат на протеини, фибри и въглехидрати, калций, желязо, магнезий, манган, фосфор, калий, цинк, мед, витамини А, С, В комплекс.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vox
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи