Първата българка в НАТО с изкушаваща покана към Ники Кънчев

Тя ще използва спечелената сума за социална кауза

Първата българка в НАТО с изкушаваща покана към Ники Кънчев | StandartNews.com

Първата цивилна дама от България, която е била служител на НАТО, седна в стола на богатството тази вечер.

Преди това Ники Кънчев разкри за нея, че в момента заедно със съпруга си, който е роден в Германия, развиват свой бизнес с катамаран в Гърция. Освен това Силвия Матерн чете книги за самоусъвършенстване и не може без музиката на 90-те.

Дойдох в „Стани богат“, за да се предизвикам, тъй като искам да видя докъде ще ми стигнат силите и знанията. За мен интересното ще дойде, когато свършат жокерите и остана само със знанията си, защото знам, че нищо не знам, и колкото повече уча, разбирам, че нищо не знам, уточни Силвия.

Впоследствие тя бе горещо аплодирана от публиката, след като обяви, че ще използва спечелената сума за социална кауза – да построи дом за деца сираци, навършили 18 години, в родния си град Пордим.

Те обаче трябва да имат и елементарна подготовка да работят в големия град и да знаят език, и затова ще поема и обучението на тези деца. Да научат малко език, английски или друг чужд, и да бъдат обучени на компютърна грамотност, добави г-жа Матерн.

Тя не се затрудни с отговорите на първите пет въпроса и след като стигна до първата сигурна сума от 500 лева, Ники Кънчев опита да разведри обстановката, като я попита готви ли и с какво би нагостила зрителите на телевизионната игра на бТВ, ако дойдат на вечеря на катамарана й.

Без да се замисли, Силвия каза, че ще приготви вкусни скариди по гръцки с чесън, зехтин и спагети, както и с морски дарове, което очевидно се хареса на Кънчев.

Едва ме навихте, идвам, подхвърли той и дамата любезно го покани да заповяда.

Въпросът за 1000 лева бе: „Как се нарича тържественото връчване на дипломи във висшите учебни заведения“? - Акция, Промоция, Разпродажба, Търг.

В първия момент Силвия, която има няколко висши образования и бакалавърски и магистърски степени, заяви, че би трябвало да зане този отговор, но се оказа, че не е така.

Брюнетката доста си помисли и поразсъждава, но позна, че става дума за промоция и си спести жокерите за утре, когато ще може да увеличи значително печалбата си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай