Папа Франциск дари Орешарски с мастилница

Папа Франциск дари Орешарски с мастилница | StandartNews.com

Рим. Малко след 9 часа местно време, Негово Светейшество папа Франциск прие на аудиенция българския министър-председател Пламен Орешарски.

В израз на топло отношение, главата на Римокатолическата църква избра резиденцията, където живее самият той, вместо да приеме Орешарски в папските покои на Апостолическия дворец, които не обитава. Срещата бе за цялата официална делегация от България, в която влизат министърът на културата Петър Стоянович, министърът на външните работи Кристиан Вигенин и министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева.

Аудиенцията продължи около половин час, в който премиерът Орешарски поговори с папа Франциск и в края на срещата му подари творбата с маслени бои "Йерусалимия". Платното е рисувано през 19 век, а авторът е неизвестен. От своя страна Негово светейшество подари на премиера настолен комплект за писане.

В момента официалната българска делегация е на среща с държавния секретар на Ватикана Негово Високопреосвещенство кардинал Пиетро Паролини. На обяд в 12 ч. Орешарски ще се срещне със своя италиански колега Матео Ренци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай