Пак контрапротест пред посолство в столицата

Пак контрапротест пред посолство в столицата | StandartNews.com

София. За пореден ден контрапротестът в подкрепа на кабинета „Орешарски" е пред посолство в столицата. След като предните дни привържениците на правителството бяха пред френското и германското представителство в София, днес те протестират пред американското.

Делото за екстрадиция на сънародничката ни Гергана Червенкова е причината днес подкрепящите Пламен Орешарски да скандират пред американското посолство, съобщават от БНТ. Те смятат, че доста късно ситуацията се разви в положителна насока за Гергана, която страда много, преди да отменят делото (бел. ред- което стана едва вчера).

Американският посланик Марси Рийс покани протестиращите на дискусия в посолството на САЩ. При разговора е обсъден вариант за кръгла маса между политици, антиправителствени демонстранти и контрапротестиращи, за да се осъществи диалог за разрешаване на проблемите в страната. 

Продължава събирането на подписи в защита на кабинета „Орешарски", за импийчмънт на Росен Плевнелиев. От понеделник стартира и нова подписка- срещу главния прокурор Сотир Цацаров. За него контрапротестиращите смятат, че не си е свършил добре работата със скандалните бюлетини от Костинброд, които бяха намерени точно преди предсрочните парламентарни избори.

Вчера недоволството на застъпниците на „Орешарски" се стовари и върху столичния кмет Йорданка Фандъкова. Хората поискаха оставката й и остро я критикуваха по повод антиправителствените протести. „Тя е основен виновник за размириците във вторник срещу сряда", твърдят привържениците на социалистите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай