Отвъд границите и различията - бягане за всички

Отвъд границите и различията - бягане за всички  | StandartNews.com

София. По време на станалото вече традиционно петкилометрово състезание по тичане в Южния парк(www.5kmrun.bg) малък френско-български екип от ученици от френското училище „Виктор Юго", облечени в тениски в синьо, бяло и червено, ще подемат благородна инициатива. Тази събота те ще бутат две млади българки с физически увреждания, настанени в инвалидна количка с едно колело тип „joëlette". 

Това седмично събитие, което обикновено събира на едно място повече от 200 здрави участници, тази събота ще постави на почит, по инициатива на френското училище „Виктор Юго" и на асоциация "Калинка", хората с ограничена мобилност, с оглед да бъде подкрепено тяхното включване в ритъма на нормалното ежедневие.

Българските медии вече отразиха този специален „впряг" на 6 октомври, по време на изданието на софийски маратон 2013. Предвид успеха на това първо участие – бяха събрани няколко хиляди усмивки и насърчения – асоциацията вече участва редовно и в други състезания, позволяващи на физически здрави и хора с увреждания да се опознаят по-добре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай