Откриха мъртъв сириец до българо-турската граница

Откриха мъртъв сириец до българо-турската граница | StandartNews.com

Бургас. Мъртъв сириец бе открит близо до българо-турската граница. Трупът на мъжа е бил намерен от служител на горското стопанство в Малко Търново. Човекът проверявал сигнал за незаконна сеч на дърва край село Звездец, когато се натъкнал на трупа. Той веднага повикал полицаи, които започнали разследване.

Според криминалистите мъртвият е бежанец, който е прекосил границата заедно с поне още десетина души. Разследването е категорично, че мъжът не е убит, а е починал следствие на измръзване.

"Около тялото на мъжа има много следи на други хора, което означава, че става въпрос за пореден случай на бежанци от Сирия, които са преминали турско-българската граница. Твърде е вероятно починалият да е имал и друго заболяване и затова да не е издържал тежкия преход. Когато е починал, неговите спътници са го изоставили и са продължили в посока към съседното село Индже войвода", коментираха запознати с разследването.

Починалият сириец е на видима възраст около 30 години и в себе си е носел документи, но все още не може да се каже дали те са истински.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай