Орешарски говори с граждани, други му искаха оставката

Орешарски говори с граждани, други му искаха оставката | StandartNews.com

София. Премиерът Пламен Орешарски и вицепремиерът Цветлин Йовчев разговаряха с представители на граждански организации в Министерския съвет, които министър-председателят беше поканил на среща. Други обаче за пореден път отказаха такава и скандираха „оставка" под прозорците на институцията.

„С протестиращите обсъдихме изключително широк кръг въпроси, както стана вече традиция в последните два месеца. Говорихме за концесии, монополи, различни случаи на недобри управленски практики и решения. Бяха ми зададени и много писмени въпроси, които ще разпределя по министерства и ще изпратим отговори на съответните НПО-та", каза след срещата Орешарски, цитиран от агенция „Фокус".

„София е наясно, че от провинцията се наемат квартири, за да могат да бъдат запълнени със съответните ударни бригади. Удовлетворени сме от отговора на министъра. Отговорът беше, че подчинените структури на МВР и специализираните служби ще осигурят необходимия конституционен ред в България и в частност в столицата. При тези ексцесии и това напрежение, под което работят огромна част от охраняващите, дотук не позволихме да се разиграе онзи тъмен сценарий, който се готвеше по разни скъпи кръчми, кафенета и нощните клубове на София", обяви един от участниците в срещата - Спас Колев от „Свободни, можещи и силни".

Междувременно на площад „Независимост" десетина души протестираха с тениски, които изписваха думата „Оставка". От новосъздадената „Протестна мрежа" категорично се разграничиха от срещата и отказаха да влязат в сградата на Министерския съвет.

„Членовете на Протестната мрежа от самото начало подчертаха, че не са имали намерение да влизат на среща с никого от правителството", се казва в съобщението на организацията до медиите.

„Дойдохме, за да покажем категорично, че като част от мрежа от протестиращи, нямаме никакво намерение да водим каквито и да било разговори с правителството, а единственото ни желание е неговата оставка и незабавни избори", обясни писателят Васил Георгиев.

В разпространена по-рано декларация от Протестна мрежа отказват каквито и да било формални или неформални срещи с премиера или представители на правителството и искат незабавна оставка с предсрочни избори до края на годината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай