Оперираха Кали по спешност в Истанбул

Оперираха Кали по спешност в Истанбул | StandartNews.com

Родителите й се молят за чудо, търсят още средства за лечението

Смелата Кали от Добрич бе оперирана по спешност. 8-годишната Калояна Енчева продължава битката с коварната диагноза - тумор в мозъка, в турска клиника в Истанбул. Родителите на малката чаровница се молеха за коледно чудо - операцията да бъде успешна.

Разказахме съдбата на малкото момиченце на страниците на "Стандарт", благодарение на което семейство Енчеви успя да събере почти цялата сума, нужна им за операцията.

Детето през септември е оперирано в столична клиника, но два месеца по-късно кошмарът се връща, защото се оказва, че туморът се е възстановил и Кали започва отново да губи зрението си. Тогава решени на всичко, родителите започват акция по събиране на средства за операция в турска клиника. "Пристигнахме за преглед, но в понеделник вечерта рязко състоянието на Кали се влоши - не можеше да движи ръката и крака си, и веднага започнаха спешни изследвания за операция по спешност, защото лекарите предположиха, че има и кръвоизлив в мозъка" - през сълзи сподели от Истанбул майката на Кали и добави: "Тя е в операционната, а ние със съпруга ми седим и чакаме всичко да приключи и се молим за детето си и за чудо".

Павлина и Енчо Енчеви са подали молба и до Фонда за лечение на деца в чужбина и оттам са им казали, че във вторник ще има извънредно заседание, за да се разгледа случаят на Кали и да им отпуснат пари за операцията. "Сумата, която успяхме да съберем с помощта на множеството добри хора - 53-54 000 лв. не е цялата, която е нужна за операцията. Дано и от фонда се обадят", плачеше майката на детето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай