Новите Volvo ще вдигат до 180 км/ч

Причината е  прекалено големия брой ранени или загинали заради висока скорост, проектът може да е тенденция, която да последват и други производители

Новите Volvo ще вдигат до 180 км/ч | StandartNews.com

Шведският автомобилостроител Volvo Cars обяви, че ограничава скоростта на новите си коли до 180 км/ч на всичките си пазари от догодина. Причината е  "прекалено големия брой ранени или загинали в резултат на прекомерно висока скорост", обявиха от компанията.

Проектът Vision 2020 има за цел след 2020 г. да няма сериозно ранени в новия Volvo. Хората просто не осъзнават опасността от скоростта, казва един от водещите експерти по безопасност на Volvo Cars.

Въпреки че може да изглежда просто като пиар ход, като се има предвид, че максималната граница в повечето страни вече е определена на 120 км/ч или 130 км/ч, може да се окаже началото на тенденция, която да последват и други производители.

Въпреки това, с появата на нови технологии, съвременните автомобили могат да четат знаците за ограничаване на скоростта и автоматично намаляват скоростта на автомобила до законната. Това повдигна въпроси относно ролята, която автомобилните компании трябва да вземат, за да гарантират, че техните превозни средства спазват законовите ограничения на скоростта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай