Нови технологии в туризма заради младите кадри

Нови технологии в туризма заради младите кадри | StandartNews.com

"Стандарт" събира на дискусия в Бургас проф. Тодор Танев и бранша

Новите професионални училища трябва да бъдат насочени и към новите технологии в туризма. Това е един от начините да задържим младите кадри в туризма, обяви Румен Драганов от Националния борд по туризма. По думите му през последните години имаме революция в областта на новите технологии на всички нива в хотелиерството, ресторантьорството, туроператорската и туристическата агентска дейност и те трябва да бъдат въведени и у нас. Драганов е категоричен, че младите хора трябва да са в крак с времето и ще останат да работят за родния туристически бранш, ако са добре платени и получат съответното уважение и признание.

Бизнесът ще казва колко кадри и в какви туристически специалности са му необходими, ще участва и в разработването на учебните програми и планове на новия интегрален колеж по туризъм, който отваря врати в Бургас. Министърът на образованието проф. Тодор Танев ще каже днес как това ще се случи на шестата национална дискусия от кампанията на в. "Стандарт" "Да! На българската икономика". Тя ще се проведе от 14 часа в конферентната зала на община Бургас. "Стандарт" събира на една маса проф. Танев, представители на централната и местната власт, водещи компании в туристическата индустрия, ректори, директори на училища, браншови организации, медии. Генерален спонсор на форума е Общинска банка, дискусията се провежда с подкрепата на БВФ "Порт Бургас".

Домакин на срещата е кметът на Бургас Димитър Николов. На форума ще бъде подписан меморандум за развитието на професионалния колеж. Новото учебно заведение ще дава възможност на колежаните да се обучават 4 дни в седмицата "на терен" - във фирми, чиято дейност е свързана с изучаваните от тях специалности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай