Нови проблеми с тирове на българо-турската граница

Нови проблеми с тирове на българо-турската граница | StandartNews.com

София. Нови проблеми с тирове на българо-турската граница. Български превозвачи сигнализират, че проблемите там продължават, подобно на тези преди три месеца. В момента на границата ни има блокирани български и турски превозвачи, съобщава „Фокус".

На българо-турската граница са задържани 50 тира, 16 от тях са български, съобщава за „Фокус" Васил Пиронков, който е зам.-председател на Асоциацията на автобусните превозвачи. Турските власти спират тировете заради разрешителни, както и фактури за трети страни.

„От около три дни, има задържани камиони на българо-турската граница. Те са задържани за разрешително за трета страна и глобата е 3000 евро. До момента 7 камиона са платили глобата си. До сутринта имаше задържани 16 български ТИР-а и около 7 румънски камиона. Има задържани руски автомобили. Общата бройка на задържаните автомобили е към 50", обяснява ситуацията Пиронков.

Няма точни правила и договорености между България и Турция за превоза на стоките между двете страни, алармира Пиронков. „Точно за това беше тази среща на 28 октомври между България и Турция и трябваше да се уточни от зам.-министъра на транспорта Антон Гинев и Димитър Ганев, директор на „Автомобилна администрация". На мен не ми е известно да има подписани точни и ясни правила", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай