Понеделник,

Нова версия за Мона Лиза. Тайната рисунка

От: СТАНДАРТ -
4002
Нова версия за Мона Лиза. Тайната рисунка
A
A
A

Нова версия какви тайни крие легендарната Джоконда на Леонардо да Винчи побърка света. Поредната хипотеза за скрито послание разпали страстите първо в Италия, след като учен обяви, че зад рамото на Мона Лиза не е мостът „Буриано”, а друго съоръжение в Тоскана - разрушеният мост „Ромито”.

ВИЖ ОЩЕ: Таен шифър в очите на Мона Лиза

Според новата теория компютърна възстановка на големината и формата на арките показвала, че на картината е изобразен именно мостът край градчето Латерина.

Не е ясно дали това е така, но жителите на района вече спорят. Някои намират логика в новата теория. Други смятат, че въпросът е решен отдавна. Нова тв предаде мнението на двама италианци.

„След като зад теорията, че зад Мона Лиза е мостът „Буриано” стоят някои от най-големите световни експерти по творчеството на Леонардо и преди години са доказали това научно, сега да се твърди, че това не е така - не знам дали е по-скоро смешно, или тъжно”, каза Клаудио.

„Този известен учен от Калифорнийския университет едва ли говори празни приказки. Преди два дни имаше международен симпозиум на известни изследователи. Те също казаха, че всъщност е мостът „Ромито”, смята Гуалберто.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com