Нова мода! Българите полудяха по тези дестинации

Тази тенденция регистрират отчетливо обменни бюра

Нова мода! Българите полудяха по тези дестинации | StandartNews.com

Нова тенденция при пътуващите. 

Все по-голямо търсене има у нас на екзотични валути заради пътуване до екзотични страни. Тази тенденция регистрират отчетливо обменни бюра и туристически агенции у нас.

Една от най-предпочитаните дестинации за пътувания на българите през изминалия месец се оказва Япония. Причината – традиционно в края на месец март там започва цъфтежът на вишните.

Според данните на една от най-големите вериги обменни бюра у нас през изминалия месец българите са обменили близо 650 000 лв.  в японски йени. Това е с около четвърт милион повече в сравнение с март миналата година, когато са били обменени почти 400 000 лева. 

Ръст се отчита и при обмяната на китайския юан. Една от изтъкваните причини е, че Китай отвори границите си за туристи. Миналата година през март са обменени едва 29 000 лв., а през март този година – 213 000 лв.

„Българите пътуват много, особено последната година. Наблюдава се тенденция за увеличаване на пътуванията.  Увеличили са се пътуванията до екзотични страни.

„След COVID Япония и Южна Корея бележат доста висок ръст, особено на фона на предишните години. По това време на годината, в началото на пролетта започва цъфтежът на японските вишни. Това е и едно от нещата, с които дестинацията е най-известна. В момента стартира и истинският сезон за Китай след COVID“, казва Димитър Балтов, зам.-председател на „Обединение бъдеще за туризма“.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай