МВР: Очаква се засилване на трафика

МВР: Очаква се засилване на трафика  | StandartNews.com

От 14 до 20 часа ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища

Осигурени са две ленти за влизащите в София през Владая

През последния от поредицата почивни дни, особено в следобедните часове, се очаква засилване на трафика по основните пътни артерии на страната и на входовете на големите градове, предупреждават от пресцентъра на МВР.

Информация към 16 часа - ТУК!

Пътната обстановка към момента е нормална. От Пътна полиция призоват водачите да шофират с повишено внимание, със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват стриктно указанията на пътните патрули. Осигурено е полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в страната.

В днешния ден, от 14 до 20 часа, ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Камиони ще бъдат спирани на паркинги на територията на цялата страна, а полицейски патрули ще следят за спазване на разпоредбите.

Във връзка с очакваното интензивно движение в участъка през Владая към София, от 10 до 20 часа са организирани две ленти за влизащите в столицата автомобили. От АПИ напомнят, че алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин".

Очаква се засилен трафик и по автомагистралите „Тракия", „Хемус" и „Струма" и път I-1 (Е-79) София - Кулата. Важно е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция". Създадена е организация максимален брой екипи да обезпечават сигурността по пътищата и да не се допускат нарушения.

Към момента трафикът през граничните контролно-пропускателни пунктове на страната е нормален. По-засилен е на вход през ГКПП – Кулата, няма натрупване на чакащи превозни средства. Всички ГКПП работят при пълен капацитет. Осигурен е оптимален режим на работа на служителите на ГД „Гранична полиция".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай