Момиче си татуира историята на България

Момиче си татуира  историята на България  | StandartNews.com

Мизия, Тракия, Македония, българският лъв и българската маслодайна роза се събират на едно място - на гърба на 25-годишната Петя от София. Само рисуването на родната маслодайна роза, увита около талията йq е отнело 15 часа. Всичко започнало, когато Петя била на 19. Решила, че вече е достатъчно зряла, за да превърне тялото си в учебник по история, съобщи Нова тв.

"Първата татуировка е розетата от Плиска. Имам шевица, имам надпис "Мизия, Тракия и Македония" на врата, имам надпис на глаголица на гърба, който гласи "Времето минава, България остава", имам двата лъва от стария герб на България от времето на монархията, имам и рози", обяснява историята на татуировките си Петя. Нито времето, прекарано в болка, нито похарчените пари могат да изместят обичта на момичето към България или към любимия й Ботев. За Петя всичко българско е свято. Тя смята за абсурдна полемиката около светещите очи на паметника на цар Самуил. При освещаването на паметника му момичето бе на първия ред облечено в носия. При освещаването на други паметници на български герой Петя винаги присъства.

Като малка Петя живяла в чужбина и това засилило любовта към родината. След като се е върнала в България, не пропуска честване на официален празник, фолклорен фестивал или освещаване на паметник на национален герой. Момичето разказва, че ако имаше тази власт, щеше да интегрира малцинствата, като ги образова, да елиминира битовата престъпност и да прибере българите от чужбина. Следващото послание, за което ще използва тялото си, е кукерска маска.

"Една част от приятелите ми не одобряват това, което правя. Съответно и родителите ми също. Но с времето се свиква, а и няма как вече при свършен факт", коментира Петя. Момичето обича да рецитира български патриотични стихотворения и да пее революционни и народни песни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай