Мнозинството от членовете на КФН потвърдиха подписите си

Мнозинството от членовете на КФН потвърдиха подписите си | StandartNews.com

София. Мнозинството от членовете на Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди подписите си под общите протоколи от нейните заседания от 13 септември 2012 г. и 31 януари 2013 г., с които се избира нова сграда, одобрява се проектодоговорът за наем, и се упълномощава председателят да го подпише. Това става ясно от съобщение, изпратено от пресцентъра на КФН.

По повод публикации в последните дни, членовете на КФН Ангел Джалъзов и Антония Гинева потвърдиха подписите си под общите протоколи от заседания на КФН от 13 септември 2012 г. и 31 януари 2013 г., с които се избира нова сграда, одобрява се проектодоговорът за наем, и се упълномощава и възлага председателя да го подпише.

По повод публикациите, Ангел Джалъзов заяви: „Във връзка с медийните публикации на някои от членовете на КФН че комисията "не е участвала в обсъждане и вземане на решение относно сключване на договор за наемане на нова сграда за КФН и решението не е било поставяно на гласуване от колективния орган, какъвто е КФН" потвърждавам собствения си подпис на протоколите на сайта на КФН, както и факта, че КФН като колективен орган е взела решение с консенсус за избор на нова сграда и за одобрение на договора за наем на горепосочената сграда. Не желая повече името на институцията да бъде въвличано в медийни екстраполации по тази тема, още повече, че вътрешното ми убеждение е, че подобни вътрешноведомствени въпроси по принцип не следва да бъдат обект на емоционални изказвания в пресата, а изцяло да бъдат базирани на съответните официални документи в съответствие със заложената процедура в ЗКФН и нейния устройствен правилник".

Антония Гинева заяви: „По повод широката дискусия в пресата по въпроса за преместването на КФН в нова сграда, мога да заявя, че поради излизането ми в майчинство, не съм в постоянен контакт с останалите членове на Комисията, не следя отблизо цялата българска преса в момента и не бих могла да коментирам появилите се в нея статии.
Изцяло в правомощията и отговорностите на Председателя на КФН са всички административни въпроси от такъв тип, a oбсъжданията на Комисията по тези въпроси е вътрешноведомствен приоритет. Потвърждавам подписа си на протоколите, публикувани на сайта на КФН и считам, че воденето на дебати през медиите е в противоречие с професионализма, към който би следвало да се стреми държавната администрация".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай