Митрополит Йоан: Да търсим онова, що служи за мир и взаимно назидание

Митрополит Йоан: Да търсим онова, що служи за мир и взаимно назидание | StandartNews.com

Варна. Варненският и Великопреславски митрополит Йоан се обърна към християнското съсловие по повод Рождественските празници, предаде Фокус. В словото си той каза, че днес вярващите с възторжена радост и молитвена утеха очакват светлия ден на Рождеството на Богомладенеца Христос, за да въздадат слава и благодарение на Родения от Дева и заедно с мъдреците от Изток да Му принесат своята безпределна обич и искрена вяра в Него като превечен Син Божий и Спасител на човешкия род.

„Не за всички обаче Витлеемската звезда ще грее с пълен блясък. Разумът и доброто още не са надделели напълно в човешките взаимоотношения, затова безумието на войната на места по земята затъмнява яркото небе. Нашата всегдашна молитва към Небесния Миротворец е да дари света с мир и правда, за които жадуват и се борят хората с чисти сърца по земята. Нека от любов към човеците „да търсим онова, що служи за мир и взаимно назидание", подчерта митрополит Йоан.

Той се обърна към всечестните отци, честни монаси и монахини, възлюбените в Господа вярващи, живеещи на територията на Варненската и Великопреславска епархия, като им честити Новата 2015 година с пожелание да бъде богоугодна, благоплодна и мирна. „Нека на хоризонта да светлеят добрите отношения между нас, защото „колко хубаво и колко приятно е братя да живеят наедно". Нека в настъпващата Нова година да положим старание за религиозното възпитание на младите хора. Да бъдем състрадателни, милосърдни, да не забравяме болните и маломощните, да общуваме активно с родителите на нашите скъпи деца. Да се стараем, да полагаме усилия в просветното дело, съзиждането на неделните училища, в организирането на разнообразна енорийска дейност, с любов да носим нашия пастирски дълг и да молим Родилия се от Дева Христос Господ – Княз на мира и Господар на времената, да изпълни със светла Рождественска радост нашите сърца и да благослови началото на новото лето Господне, за да бъде то време на благодатен мир за всички, които се трудят и живеят по света", каза още Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай