Мисис България Роксана Кирилова е далеч от любимите си

В общественото пространство много често „Мисис България” е в компанията на сина си Марк

Мисис България Роксана Кирилова е далеч от любимите си | StandartNews.com

„Мисис България” Роксана Кирилова доброволно се раздели със сина си в дните на ограничителните мерки заради пандемията предизвикана от COVID-19. Бизнес дамата определя личния си избор, да се лиши от най-скъпото си същество за дълго време, като правилен и отговорен.

Роксана Кирилова е жена и майка за пример и подражание. Отдадена изцяло на благотворителността, през февруари тя бе отличена с приза ”Благотворителност” в категория „Застраховане”.

В общественото пространство много често „Мисис България” е в компанията на сина си Марк, а тази година талантливият малчуган се включи в Коледните благотворителни базари, където рисува заедно с Иван Яхнаджиев.

„Това, че съм далеч от детето си не е лична драма, това е животът, който живеят много семейства в момента. Това е изборът, който аз направих още при обявяването на извънредното положение - детето ми да бъде на по-сигурно място, далеч от столицата, сред природата, при моите родители.
Да, факт е, че съм изолирана от хората, които най-много обичам, но тяхното спокойствие и здраве за мен са най-важни.

В социалните мрежи Роксана Кирилова изрази възмущението си от безотговорността на нашите сънародници, които въпреки забраните, напуснаха София. Тя е убедена, че всичко, което се случва в страната е от възпитанието в семейството, или от липса на такова.

“Не разбрах и няма как да го разбера- нито като майка, нито като дъщеря, и още повече като български гражданин, това което направиха голяма част от сънародниците ни преди Великденските празници, изнасяйки се от София. Моят “егоизъм”не ми го позволи. Безотговорността и глупостта надделяха заради софрите с агнешко и литрите домашна ракия. Това ли е възпитанието, културата, манталитетът, от които сме част всички ние! И какъв беше примерът, който дадохте на децата си, които толкова бързо трябваше да влязат в новия учебен процес и да разберат, че в момента детството им е спряло?!

Един месец живеем в необичайна среда-изолирани от приятели и близки, от работната ни среда, от класната стая. Детската стая се превърна в хоум офис, холът в спортна площадка, а терасата в прекрасен парк... И след всичко, през което минахме, за да предпазим себе си и околните и здравната ни система, решихме, че Великденската маса ще оправи положението и след това всичко ще е същото.

Животът обаче се промени това, което е било, няма да се върне и ние също е добре да се променим към по-добро.

Трябва да се научим да живеем с това - да спазваме правила, да бъдем отговорни към себе си и обществото и да се вгледаме в собствения си живот, а не в този на другите. Да се научим на приемственост!

Аз ще продължа да спазвам мерките и ограниченията, защото след като всичко това премине, ще мога да погледна сина си с гордост и да му кажа:

„Ти издържа и си герой”, защото ще знае през какво е минал, за да бъде отново в родния си град София, с майка си и баща си. Пример, който ще му служи в живота и отговорност, която се изгражда от малък! Да бъдем пример за тези, които са нашето бъдеще!”, споделя Роксана Кирилова.

Роксана Кирилова развива успешен бизнес в сферата на застраховането, има 3 висши образования. Член е на Дамски клуб “Бизнес на високи токчета”. Носителка е на титлите „Мисис България 2018”, “Mrs Women of the Universe 2019”, “Business & Fashion woman” 2018

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай