Министърът на отбраната се срещна с деца на загинали военни

Министърът на отбраната се срещна с деца на загинали военни | StandartNews.com

София. Министърът на отбраната Ангел Найденов се срещна с деца на военнослужещи и цивилни служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. 

„Чрез срещите си с Вас, които са се превърнали вече в традиция за Министерството на отбраната и Българската армия, ние се опитваме да запълним една празнота във Вашия живот. Давам си сметка колко е трудно без бащински съвет, без подкрепата на Вашите родители и ние няма да допуснем да се чувствате самотни, особено в навечерието на един от най-светлите християнски празници". Това каза министърът на отбраната Ангел Найденов при срещата си с децата на загиналите военни при изпълнение на служебния си дълг.

Министър Найденов изказа признателност и почит към паметта на загиналите в служба на Отечеството и пожела на присъстващите 32 деца и младежи да носят в себе си надеждата за един по-добър живот, вярата в едно по-добро бъдеще и да следват и постигат своите мечти. „Няма да Ви оставим без подкрепа и няма да останете без грижата на Министерството на отбраната и на Въоръжените сили", увери ги той.

За Коледните и Новогодишните празници Министерството на отбраната осигури по 400 лв. за 63 деца от семейства на загинали военнослужещи и цивилни служители. С подкрепата на търговските дружества в системата на министерството всяко от децата получи и подарък - дигитален фотоапарат.

До момента в сметките на Фондация „Деца на Българската армия" са постъпили 16 000 лв. от дарения. По време на благотворителния концерт на Националната гвардейска част и Представителния ансамбъл на Българската армия, който се проведе вчера, бяха събрани 1 500 лв., с които общата сума възлиза на 17 500 лв. Министър Найденов изрази надежда, че до края на годината ще постъпят още дарения. „Това е много малка част от онова, което всички ние дължим като признателност и към Вас, и към Вашите родители", каза още той.

На срещата с децата на загиналите военнослужещи и цивилни служители и на организирания за тях концерт с участието на изпълнители от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, ученици от Националното музикално училище „Любомир Пипков", детска вокална група „Слънчеви зайчета" и илюзиониста Астор присъстваха заместник-министрите на отбраната Иван Иванов и Неджми Али, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и неговите заместници генерал-лейтенант Стефан Василев и контраадмирал Георги Георгиев, началникът на политическия кабинет на министъра Иван Жерков, постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов, командирите на Сухопътните войски, ВВС и ВМС генерал-майор Нейко Ненов, генерал-майор Константин Попов и контраадмирал Румен Николов, генерали, офицери, представители на политическия кабинет и на военно-патриотичните организации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай