Microsoft подготвя голям ъпгрейд за Windows

Сред тях е нов облик на Старт менюто, както и на File Explorer, познат и като Windows Explorer

Microsoft подготвя голям ъпгрейд за Windows | StandartNews.com

Microsoft планира голямо "визуално освежаване" на Windows с посланието, че операционната система се завръща. Това става ясно от обява за работа за софтуерни инженери, която компанията е пуснала наскоро, пише Vesti.

Освен, че иска да изпрати послание, че Windows се завръща, Microsoft иска и да гарантира, че Windows "се смята за най-доброто ОС изживяване за клиентите". Иначе казано, компанията иска да привлече повече внимание към Windows, който напоследък остана на заден план заради облачните и мобилните услуги.

След като новината се появи в специализираните сайтове, Microsoft промени текста на обявата. Компанията премахна фразите, които споменават планираните визуални промени.

За тези намерения на софтуерния гигант се говори от доста време. Смята се, че именно в рамките на тази година компанията ще представи поне първата част от обновения интерфейс. Сред тях е нов облик на Старт менюто, както и на File Explorer, познат и като Windows Explorer. Вградените приложения също ще бъдат с обновен дизайн, който да ги приближи до визията на т.нар. "модерни" приложения.

Сред очакваните промени са и множество дребни детайли като нови бутони, плъзгачи и др. Целта е обликът на Windows да се промени, но и да запази познатата си структура. За сега компанията не е коментирала темата официално.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай