"Лидл" пълнят хладилника на многодетната Дора

Косъма разплака Дора с чек за 500 лв.

"Лидл" пълнят хладилника на многодетната Дора | StandartNews.com

Дора и седемте й деца вече имат ангел хранител. Буквално. И то - за цяла една година. На прага на Страстната седмица на вратата на сем. Бъчварови в Пловдив звънна чуден вестител - Косъма от "Под прикритие". Актьорът Александър Сано не бе въоръжен с бухалка, а с чек - за 500 лв. Косъма с радост стана посланик на доброто. Доброто, което "Стандарт" и верига магазини "Лидл" възкресиха за многодетната майка. Всеки месец, в продължение на цяла година, Дора ще получава по един ваучер за 500 лв., за да изхранва спокойно голямата си фамилия. А през това време вестник "Стандарт" ще пробва да й намери работа - за да си стъпи на краката и да хване живота си здраво в ръце.

 "Защо си без работа?" - без да увърта, попита многодетната майка Косъма минути след като звънна на вратата й. "Кметицата Павлинка Кацарова реши да съкрати бройката за куриер и така останах на улицата", призна Дора. "Ще й пратя Джаро аз на тази кметица!", обърна го на майтап Александър Сано. Малко преди това Косъма бе успял да промъкне в панелката на Бъчварови, без да провали прикритието си. Часът бе 8,30 сутринта, навън нямаше жива душа и никой не разпозна звездата, докато се въртеше около домофона на Дора. Многодетната майка чакаше позвъняване от "Стандарт", но нямаше ни най-малка идея кого водим за "подкрепление".

Майчице, изобщо не съм очаквала вас, извика Дора и се хвърли да прегръща Косъма. "Елате, да ви заведа при децата, вие сте им най-любимият!", вълнуваше се пловдивчанката. В апартамента го очакваха 20-годишният Георги, който е студент в I курс в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", и батко му Слав, дипломант по рехабилитация в Медицински колеж - Пловдив. Момчетата светнаха от радост, щом видяха актьора, и го поканиха в стаята си. Сано ги заразпита какво учат и се загледа в стената на славата на гребеца Георги. Прекъсна ги сестра им Дора - също върла фенка на Косъма.

Най-мъчно ни беше, като ви убиха потвърди и майка им. Сано пък ги зарадва с истории от кухнята на "Под прикритие". Най-сладкото обаче остана за десерт - чекът за 500 лв. от "Лидл". Дора избухна в сълзи и призна, че след изненадата да види Косъма това вече й идвало много. "Не е много, може и още!", контрира Сано, докато се "щракаха" за спомен. Бъчварови го изпратиха пред блока, а Дора го покани пак на гости. "Ще съм щастлив, ако и само един ден съм донесъл радост на това семейство", развълнува се актьорът след срещата. И се зарече да ги покани в пловдивски клуб, където скоро е на участие.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай