Костин не кацна в София

Костин не кацна в София | StandartNews.com

Руснакът Герман Костин не кацна в София. 51-годишният мъж се смята за основен заподозрян за убийството на Анна Леонтиева и 5-годишния й син Никита, СДВР го издирва като свидетел на убийството на двамата руски граждани.

Българските и руските власти образуваха паралелни разследвания срещу Костин за смъртта на жената и детето. Герман се включи в "Шоуто на Слави" в сряда вечерта. Заяви, че има купен билет за София за 10 април и обеща, че ще кацне в България. Това обаче не се случи. Той не дойде нито с полета от Истанбул в 8,45 ч, нито със самолета от Москва в 11,30 ч.

"От Костин няма следа, има наши телефони, на които да се обади, но досега не е осъществявал контакт", заявиха днес от СДВР.

Междувременно полицаите разбиха на пух и прах защитната му теза, че не е възможно той да е убиецът, понеже напуснал България на 10 февруари. Според последните анализи е напълно възможно Никита да е бил убит и преди тази дата. Трупът на детето беше намерен на 20 март, но понеже е бил в куфара, смъртта е възможно да е настъпила още в началото на март. От СДВР подозират, че убийството на Анна и Никита е извършено в квартирата на рускинята, която след това е била старателно изчистена от следите. Анна Леонтиева е живяла на успоредна улица на "Яна Язова" в столичния кв. "Витоша", на 200 метра от дома на Герман Костин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай