Кметът на Царево: Вече се къпах на Лозенец

Кметът на Царево: Вече се къпах на Лозенец | StandartNews.com

Вече се къпах на Лозенец. И не заради показността, а заради това, че е безопасно. Това заяви пред бТВ кметът на Царево инж. Георги Лапчев. И изтъкна, че засега плажът във въпросния курорт е един от най-чистите.

Няма проблем хората да се къпят, документите го показаха", категоричен бе той. „Има съставен акт, още не съм видял каква е глобата", отговори Лапчев на въпрос каква сума ще трябва да плати община Царево за нарушението.

„Една информация, поднесена по този начин, наистина нанася много щети, а само дни по-късно се оказа, че плажът е чист и няма проблем. Хубавото е, че Лозенец сега е пълен – снощи имахме рибен фестивал. Заливът на Царево се превърна в един малък Дубай. Имаше лазерно шоу. Хората не са глупави, знаят какво се случва и много бързо намират хубавите места", коментира кметът на Царево.

Градоначалникът коментира и незаконното строителство по Черноморието. "Никога не бих си затворил очите за незаконно строителство и го показах още в първите си дни с това, че съборихме „Златна перла" - тя беше емблема на незаконното строителство в нашата община и падна", посочи Лапчев.

Стандарт Нюз припомня, че фекални води се изляха във морето в Царево през август.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай