Класика в новогодишната нощ

Класика в новогодишната нощ | StandartNews.com

София. Маестро Емил Табаков отново ще дирижира празничния Новогодишен концерт на 1 януари - една нововъзродена традиция, която изравнява София с европейски столици като Виена. Класическата музикална феерия започва в зала 1 на НДК от 18.30 часа. Палката на Табаков ще обедини Фестивалния симфоничен оркестър, а солисти са сопраното Марияна Арсенова и тенорът Николай Моцов. Произведенията, които ще звучат, са обединени от темата "Приказки от романтизма". Ще звучат картини от "Копелия" на Лео Делиб, увертюрата от "Дама пика" от Франц фон Супе, както и от "Ако бях цар" на Адолф Адам. Ще има музика от Жак Офенбах, Ференц Лист, Амилкаре Понкиели и Йохан Щраус-син.

Марияна Арсенова изпълнява всички централни роли от репертоара на класическата оперета и на операта в Стара Загора. Първата й роля е на Елена от "Хубавата Елена" от Жак Офенбах, именно част от нея тя ще изпълни на Новогодишния концерт. Ще я чуем и в коронната й роля на Розалинда от "Прилепът" на Йохан Щраус, с която обиколи сцени в Германия, Швейцария, Холандия, Австрия, Япония.

Тенорът Николай Моцов гостува във всички големи оперни театри у нас, както и в Холандия, Германия, Русия, Южна Корея, фестивалите в Солотурн (Швейцария), Палма де Майорка (Испания) и Европалия (Белгия). Две години той беше стипендиант на Фондация CEE Musiktheater към Виенската държавна опера, където специализира при проф. Оливера Миакович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай