Холивуд продължава снимките в Нова Зеландия

„Аватар“ и сериалът по „Властелинът на пръстените“ се завръщат след разхлабването на карантината

Холивуд продължава снимките в Нова Зеландия | StandartNews.com

В Нова Зеландия разхлабиха карантината и Холивуд отново започва работа там. Властите в държавата континент са разрешили възстановяването на снимките за сериала по „Властелинът на пръстена“ и на „Аватар“ 2, твърдят от "Deadline". До обявяването на пандемията Джеймс Камерън засне сериозно количество кадри от втората част на „Аватар“, а докато имаше забрана за работа, се посвети на визуалните ефекти. Тези дни в Туитър се появиха нови кадри, правени в павилион – актьорите са в басейн, а режисьорът ръководи действието от металическа конструкция във водата.  

Холивуд обаче се е насочил и към Източна Европа, където пикът на пандемията вече премина - за разлика от Щатите. Говори се, че най-много от мераците на американците ще се облажат в Чехия и в Унгария, където клиенти на кинокомпаниите "Stillking Films" и "Mid Atlantic Films" са "Уорнър брос", "20th Century Fox" и "Сони".

В Унгария и Чехия кинопроизводството беше стопирано през март. Дисни снимаше в Прага сериалът от вселената на Марвел "Соколът и зимният войник" за стрийминг платформата си. "Сони" и "Амазон" пък работеха върху втория сезон на "Carnival Row" с Орландо Блум и  Кара Делевин. В Будапеща замразиха още "Птиците в рая" на "Амазон" и историческата драма "Славей" с Дакота и Ел Фанинг. Заради пандемията Дисни отчита загуба от 1,4 милиарда долара, като повече от половината, разбира се, са от затварянето на парковете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай