Калфин: Повече средства за хора с по-ниски доходи през 2015

Калфин: Повече средства за хора с по-ниски доходи през 2015 | StandartNews.com

София. "Подобряват се отстъпките от данъците за хората, които имат семейства и деца. За следващата година са отделени повече средства от държавния бюджет за грижа за хора с по-ниски доходи", обеща вицепремиерът по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, след като Мая Манолова поиска да знае какви са мерките на кабинета за подкрепа на майките през 2015 г.

"За следващата година ще има доста повече средства, свързани с европейски програми, които също са насочени към хора с по-ниски доходи", добави той и наблегтна на това, че за 2015-а г., специално за хора, които имат деца, ще има повече разходи от бюджета, отколкото тази година.

Вицепремиерът припомни, че през 2014 г. дефицитът е над 3 млрд. лева за предвидени извършени разходи, без да са съобразени със възможностите и запита колко трябва да бъде дефицитът следващата година и това устойчива система ли е, обръщайки се към Манолова. "Или устойчива система е да дадеш на някой 10 лева и да кажеш: "Абе ние след това ще кажем всички да го платят през дефицита на държавата". По думите му, това е несериозна политика. "Говорим за трайни политики и те трябва да бъдат свързани с цялостната политика по отношение на младите семейства и на раждаемостта", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай