Как да очаровате гостите – няколко важни съвета

Дигиталният списък за пазаруване е чудесен помощник

Как да очаровате гостите – няколко важни съвета | StandartNews.com

Ние българите имаме едно невероятно качество – умеем да посрещаме гости, умеем да ги забавляваме и да направим всяко събиране незабравим момент, който оставя приятни спомени. В последните години обаче честите срещи с приятели сякаш останаха на заден план, а ние все повече се фокусираме върху работа и собствения си свят. Затова, ако сте позабравили как се подрежда маса за приятели, ние идваме на помощ с няколко лесни съвета, които да ви върнат истинската форма на обичани и сърдечни домакини.

Подготовката

Ако ще посрещаме приятели и искаме времето заедно да е качествено и пълноценно, важно е да помислим отрано какво ще сложим на трапезата, как ще ги забавляваме и как да им създадем истински уют. Тук идеална работа ще ви свърши един дигитален списък за пазаруване. Такива вече има в много, но ако искате наистина да си спестите време, можете директно да отворите този на магазина, в който ще пазарувате. Lidl имат идеално решение в приложението Lidl Plus, където хем разглеждате брошурата и набелязвате продукти, хем можете да си добавите желаното в списъка, за да не го забравите, когато пазарувате. За да ви е най-спокойно, препоръчваме да се подготвите за събирането с приятели поне три  дни по-рано, както и да напазарувате предварително основните продукти, които ще ви трябват. Така ще намалите излишното напрежение. А и ако сте от хората, които правят основно почистване, преди да имат гости, със сигурност ще имате нужда от спестеното време.

Храната

Никой не иска да прекара три дни в кухнята за събиране, което обикновено трае само няколко часа. Затова работете умно, а не много. Имаме два съвета в това отношение. Първо, потърсете вдъхновение. Разгледайте социалните медии, набележете си идеи. Ние например забелязахме страхотно предложение за брънч с приятели ето тук.

Във видеото има вкусни предложения от Фурната на Lidl и как можем да приготвим за половин час главозамайваща трапеза, без изобщо да се налага да готвим. На сайта на веригата има и подробно описание на всички продукти. Печивата са толкова много, че може и да ви е трудно да изберете само няколко. Ние сме хвърлили око на няколко вида рустикален хляб – този със зеленчуци определено ни е фаворит. Но има куп предложения, идеални за авокадо тост или пък за по-засукан френски тост например. И като споменаваме Франция, Фурната на Lidl предлага уникални френски закуски със стафиди, селекция от донати, които няма да ви оставят равнодушни и, разбира се, ароматни кроасани – и сладки, и солени. Казваме ароматни, защото ухаят изкусително и през екрана на телефона ви. Съветваме да се уверите сами.

Забавлението

Важно е и да знаете какво ще правите, докато похапвате вкусно. Сладките разговори винаги вървят чудесно с вкусна и качествена храна, но можете да си подготвите и няколко настолни игри. Разбира се, най-добре прекараното време е тогава, когато не следваме стриктен сценарий. Оставете всичко да се случва естествено и просто се насладете на компанията.

На тръгване

Чудесна родна традиция е, да изпратите гостите си с подарък. Печивата от Lidl отново  са чудесен вариант. Комбинация от кроасан с масло и бурканче сладко например или пък донати ще зарадва гостите ви, защото когато се приберат у дома, ще имат още нещо вкусно за похапване.

Не забравяйте да запечатате качествено прекараното време с приятели със снимки и селфита. Да си подаряваме такива моменти не бива да е изключение, а практика. Така не само зареждаме тялото с вкусна храна, но и си даваме възможност да се презаредим, за да сме още по-продуктивни, тогава, когато има нужда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай