Извънреден концерт на Ансамбъл „Пирин”

Извънреден концерт на Ансамбъл „Пирин” | StandartNews.com

Почитателите на Ансамбъл „Пирин" проявиха изключителен интерес към концерта, включен в празничната програма на община Благоевград, който е на 22 декември от 19,00 часа. Всички билети за празничната проява на състава в зала „Яворов" вече са продадени. В знак на благодарност и реверанс към своята публика ансамбълът организира още един концерт на същата дата, но от 17.30 часа. Билети за него могат да бъдат закупени на касата пред залата. Почитателите на фолклора ще станат част от изключителен музикален спектакъл, поднесен от символа на традицията и българското в Пиринския край.
За публиката са подготвени много изненади, като по време на концерта ще има светлинни 3D ефекти, които ще подсилят емоциите на зрителите.

Ансамбъл „Пирин" не престава да радва българската и чуждестранна публика десетилетия наред. Той прави първите си стъпки през 1954 година, като целта е издирване и творческо пресъздаване на българския фолклор и претворяване на сцената на красотата на автентични фолклорни образци, както и създаване на произведения на фолклорна основа с участието на съвременни творци – композитори, музиканти, хореографи, художници, поети. За 61 години съществуване творческият колектив е изнесъл над 7000 концерта пред повече от 6 милиона зрители и слушатели у нас и в 60 страни по всички континенти на света. Благоевградските музиканти, солисти и танцьори са гастролирали на десетки световноизвестни сцени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай