Изписаха русначето, което бе затрупано с пясък

Изписаха русначето, което бе затрупано с пясък | StandartNews.com

Бургас. Изписаха от МБАЛ-Бургас 12-годишното русначе, което пострада при затрупване с пясък на плажа в Приморско. Състоянието на детето е добро, то вече може да ходи, яде и се чувства отлично, съобщиха лекарите от Второ детско отделение на МБАЛ-Бургас.

"Никога няма да забравя лекарите в Бургас и града - тук ме спасиха", каза Олег Севестянихин на излизане от отделението. Той благодари на лекарите, които са се грижили за него и им подари цветя.

Стандарт нюз напомня, че русначето бе в кома за седмица, но лекарите от Отделението по реанимация успяха да го върнат в съзнание. Възстановяването му продължава в Русия, където майката на детето е намерила детски рехабилитационен център. "Дълбок поклон и сърдечни благодарности на лекарите от МБАЛ-Бургас. Те спасиха детето ми", каза тя.

12-годишният Олег пострада на 15 август, след като изкопа огромна дупка в пясъка на плажа в Приморско. Натрупаният пясък до него поддал и го затрупал, а неговите учители не успели да му помогнат. По-късно пожарникари и полицаи успяха да извадят момчето, което бе изпаднало в асфикция и кома заради липсата на кислород в дупката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай