Русначе с опасност за живота след затрупване с пясък

Русначе с опасност за живота след затрупване с пясък | StandartNews.com

Бургас. 12-годишно русначе е с опасност за живота след затрупване с пясък на плажа край Приморско. Олег Севастиянихин е настанен в Бургаската болница, съобщават от БНР.

Инцидентът с детето е станал в сряда, около 17, 30 часа. Детето е играело със свои приятели на плажа на международния младежки център край Приморско. Те искали да изкопаят дупка в пясъка, обяснява говорителят на бургаската болница Цветелина Радева.

Момчето е било с детски тренировъчен лагер по баскетбол, който пристигнал в родния курорт на пети август.

На плажа е имало няколко прокопани дупки, а пясъкът бил струпан на купчинки отстрани. Очевидци твърдят, че момченцето продължавало да копае, а дълбочината на дупката му била над 2 метра. Ширината пък била над 80 сантиметра. Поддалият пясък затрупал русначето, което стояло на дъното на дупката, а ръководителите на групата не успели сами да го откопаят.

Полицаи и пожарникари изровили детето от пясъка.

Момчето е в тежко състояние, обясни изпълняващият длъжността директор на болницата доктор Бойко Миразчийски. В кома е, с мозъчен отток, със сериозни проблеми с дишането. Рано е да кажем директно какъв ще е изхода и как, уточни той.

Заради липсата на кислород русначето за кратко е изпаднало в асфикция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай