Изненада! Ново 20 от Димо Алексиев

Какво следва за актьора

Изненада! Ново 20 от Димо Алексиев | StandartNews.com

Димо Алексиев отново си смени професията. След като от актьор стана водещият на "Игри на волята", сега Алексиев се е преквалифицирал като шеф на квартално читалище. Актьорът организира музикални събития, курсове по танци, детски постановки и менажира процесите в столичния квартал "Младост".

Местното читалище се помещава в стара соцсграда и естествено парите не стигат за модернизация. За разлика от тлъстите хонорари, които получава в "Игри на волята", Алексиев се съгласява да взима символична заплата от Министерството на културата.

Димо е израснал в квартала и редовно участва в различни инициативи в "Младост", където живеят над 100 000 души. Като управител на единственото местно читалище менажира музикалните школи, в които децата се учат на солфеж, китара и пиано. Водещият на "Игри на волята" се радва на малките, които редовно го молят за снимки. Родителите също са доволни от звездата и спокойно пращат децата си в читалището.

Смяната на амплоато не е нещо ново за актьора, който остави на заден план театъра. През годините Алексиев работи всякакви професии. "Бил съм барман, бачкал съм на автомивка, каскадьор и какво ли още не - разказва актьорът. - Дори изкарах курс и правех масажи, купих си масажна кушетка. Винаги съм работил, за да мога да изкарам пари. По едно време само хеликоптер не се бях научил да карам."

Една от последните страсти на тв водещия е фотографията. Звездата от сериала "Откраднат живот" се хвали с красиви фотоси, които сам е заснел. 37-годишният актьор фотографира стари автомобили и селски постройки, като предпочита малките населени места.

Димо има две дъщери, които също се насочват към изкуството. 11-годишната Лора и 4-годишната Кайра са от две различни майки - актрисата Ани Топалова и фотографката Анджела Медзикян. Лора учи в Музикалното училище заедно с децата на Асен Блатечки, Влади Ампов-Графа и други популярни личности. Момичето на Димо ходи още и на балет, на гимнастика, свири и на пиано. От своя страна половинката на актьора Анджела преподава латиноамерикански танци, пише "България Днес".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай