Вторник,

Изчисляват скоростта на участниците във верижната катастрофа на „Тракия”

От: Администратор -
1593
Изчисляват скоростта на участниците във верижната катастрофа на „Тракия”
A
A
A

Пловдив. Автотехническа експертиза ще изчисли скоростта на всеки един от шофьорите, които участваха във верижната катастрофа на АМ "Тракия".

Назначена е автотехническа експертиза, с която да бъде изчислена скоростта на всеки един от шофьорите, участвали във верижната катастрофа на магистрала „Тракия" на 31 март. Ще бъдат повдигнати обвинения при установяване на нарушения на правилника за движение по пътищата, съобщиха от пловдивската прокуратура.

Взети са свидетелски показания на хората, които са били в колите. Голяма част от тях са потвърдили, че е имало гъста мъгла, заради която видимостта е била намалена. Има и версия за дим от горене на отпадъци в района, по която работи полицията. Ясна е и поредността от сблъсъците.

Разпитани са повечето от хората, които са били в колите. Повечето свидетелстват за внезапно паднала гъста мъгла в района, но се проверява и версията за дим от горене на отпадъци. Поредността на сблъсъците вече е установена от КАТ, цялата документация от огледите е предадена в окръжния следствен отдел към прокуратурата.

Стандарт Нюз припомня, че прокуратурата започна разследване, за да установи виновниците за катастрофата, в която се блъснаха 21 коли. Тогава двама души загинаха, от които 9-годишно момиченце.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички