Ива Софиянска се отказва от НАТФИЗ в първи курс

Журналистиката изкушила дъщерята на бившия столичен кмет

Ива Софиянска се отказва от НАТФИЗ в първи курс | StandartNews.com

Ива Софиянска, която се раздели с Нова телевизия, щяла да направи всичко възможно, за да продължи като репортер в друга медия. Като нищо би могла да отиде при стария си приятел Слави Трифонов, чиито песни и концерти обожава. Дъщерята на някогашния столичен кмет Стефан Софиянски била убедена, че е родена за тази работа, въпреки че рейтингът й в края на миналия сезон започнал катастрофално да пада. Вече бившият й продуцент и вечен приятел Мариян Станков-Мон Дьо също я насърчавал да не се отказва от професията, която практикува от доста години насам. В рубриката „Говори с Ива“ в „Събуди се“ брюнетката направи няколко удара с микрофона: успя да изтръгне откровения от Уестън – сина на Никълъс Кейдж, от Монсерат Марти – дъщерята на Монсерат Кабайе, от Кирил Сакскобургготски, от Стефан Живойнович – наследника на Лепа Брена... Тъкмо заради мерака си да прави интервюта, Ива загърбва актьорското майсторство – специалността, в която е приета в НАТФИЗ. И въпреки, че от 5-годишна мечтае за публика, учи само два семестъра на „Раковски“ – после отлита за Лондон, където по това време изкласява бъдещият й съпруг Антон Божков, но винаги споменава, че не би се отказала от роля в подходяща продукция. Тя обича да е пред камера – независимо дали ще задава въпроси или ще дефилира за Форум „Българска мода“ със своите 180 сантиментра.  

Дебютира на малкия екран, когато е на 16 – тогава ученичка в Испанската гимназия. Става водеща в тийн предаването по БНТ „Мело тв мания“, а колегите й Ники Илиев и Наско Михайлов я хвалят за бързите й рефлекси и естественото й поведение. Тогава изживява и първата си голяма тийнейджърска любов – Владо, висок 195 сантиметра, съученик от Испанската гимназия, който завършва „Туризъм“ в УНСС. Гледат филми в дома на Софиянски, а родителите са спокойни, защото харесват юнака. В курсовете, където се подготвя за кандидатстването в НАТФИЗ, влиза в два сериозни образа – проститутка в “Спасителят в ръжта” на Селинджър и Духа на пианото в “Лунната стая” на Валери Петров. В ранната си младост казва, че би играла във филми от сорта на романтичните комедии “Как да разкараш гаджето за 10 дни” и “Десет неща, които мразя в теб”. По-късно ходи на „училище“ в bTV, но кариерата й продължава в Нова – още от паркета на „VIP Dance“.  

"Смятам, че всичко съм постигнала сама. Не летя из облаците, напротив - стъпила съм здраво на земята. Признавам, че фамилията ми е била като трамплин, що се отнася до това, че съм успяла да създам контакти и да се запозная с много хора. Но в същото време е имало случаи, когато всички тези хора не са искали да ме вземат за нещо точно заради това, че съм Софиянска", изповядва се Ива пред списание Max. Пак там се жалва, че не е била пощадена от етикетите “лигла”, “надута”, “момичето на татко”… Средната дъщеря в женското царство на Софиянски обаче не им обръща прекалено вримание – тя тренира и характера си, докато се занимава с бадминтон, тенис на корт и на маса, ски, сноуборд, карате. Обича да приготвя на децата си Мая и Васил пълнени чушки, сарми, грах, палачинки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай