Искра Радева: Сама си бих инжекциите след Ковид

Актрисата развила двойна бронхопневмония

Искра Радева: Сама си бих инжекциите след Ковид | StandartNews.com

Фото bTV

След като Искра Радева прекарва тежко Ковид-19 в болница, сега тя съветва останалите какво не бива да правят. Ето какво сподели актрисата на гости на Сашо Кадиев и Деси Стоянова.

"Вдигнах доста висока температура и започнах да пия антибиотик. Температурата ми стигна 39,6 градуса, едва я смъквах до 38 и така карах 5-6 дни - което искам да кажа, че никой не бива да прави. Максимум 2-3 дни, ако имате такава температура, моментално трябва да се обадите в болница и да отидете на преглед, защото вирусът е много коварен и много бързо действа", каза Радева. 

"Обадих се чак на 6-7 ден, когато вече едва гледах. Влязох в Ковид отделението, няколко дни ми вливаха системи, падна ми температурата. Аз си мислех, че вече ще ме изписват, а те дойдоха и ме вкараха в интензивното отделение - с двойна бронхопневмония и недостиг на кислород. Изкарах доста време там", допълва тя. "Казаха ми, че е имало едни критични 24 часа, но аз не съм ги усетила така крайно. Има мигове, в които почва да ти минава една ретроспекция - не си позволявах, напротив. Мисля, че бях настроена оптимистично".

"Безкрайно благодарна съм на лекарите в отделението и интензивното на болница "Лозенец", каза актрисата. "Важно е в началото хората моментално да се обърнат към лекарите и да получат помощ", каза Радева. "Винаги съм казвала, че съм щастлива жена, защото цял живот се занимавам с това, което е мечтата ми. Аз изиграх толкова лекарки и медицински сестри, че мога да кажа, че съм половин лекар. Сега след Ковид-19 аз сама си бих инжекциите вкъщи", допълни тя.

"Вече в театъра една година не играем, колегите ми бедстават. Апелираме, ако е възможно, да отпуснат на 50 процента посещенията в залите, за да можем да почнем да играем отново", каза още актрисата.

Маргарита Хранова се включи на живо в студиото на предаването, спомняйки си как е създадена песента "Любов раздвоена", с която двете печелят "Златният Орфей". "Виновникът е Огнян Георгиев, който написа тази песен. Той каза, че това е дует за две жени и ме попита: Защо да не го направим с някоя актриса? И на мен ми хрумна веднага за Искра", каза Хранова. "Не малко, а много ми трепереше гласчето. Бях страшно притеснена, защото за пръв път излизах на такава голяма сцена. И сърчицето ми трепереше", спомня си Искра Радева за изпълнението на песента на легендарния конкурс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай