Инж. Лазаров: Всички тапи по "Тракия" и "Хемус" са отворени

Инж. Лазаров: Всички тапи по "Тракия" и "Хемус" са отворени | StandartNews.com

"Ремонтните дейности, които са по основните трасета на автомагистралите са приключили, всички тапи по "Тракия" и "Хемус" са отворени, тоест движението се осъществява нормално и в двете платна на автомагистралите. Тапи и затруднение на движението в следствие на пътни ремонти не очакваме. Всички ремонтни дейности са приключили и трасетата са отворени за движение". Това заяви инж. Лазар Лазаров, председател на УС на АПИ, по повод организацията на движението по време на празниците.

Граничните пунктове и Черноморието ще бъдат на-натоварените. "Трасето на АМ "Струма", Кресненското дефиле най-вече са пътътища с предпоставки за ПТП. Трасето към вътрешността на страната към АМ "Тракия", "Хемус" и пътят към Калотина. Това ще са основно трасетата, които ще бъдат най-натоварени и върху, които основно сме акцентирали", обясни той, цитиран от "Фокус".

Очаква се края на автомагистрала "Люлин", изграждащият се мост на "Филиповско шосе", където имаше ограничение, да бъде отворен за движение до 3 януари, изтъкна Лазаров.

"Ситуационният център на АПИ ще работи без прекъсване - 24 часа, 7 дни в седмицата. Там могат да бъдат подавани сигнали по отношение на трафика и за състоянието на пътната мрежа. Служители на АПИ, около 700, включително с поддържащите фирми, ще са дежурни по време на празниците. Първо превантивно да поддържат пътната мрежа по отношение на заледяване през нощта и отделно при инциденти", обясни инж. Лазаров.

"Статистиката показва, че през почивните дни, особено вечер, катастрофите са доста на брой. По отношение екипите, които ще спират по пътната мрежа тежкотоварния трафик - 75 са на брой, ще се грижат да спират движението, в часовете, когато е забранено", добави той.

Представителят на АПИ коментира и реклмата за новите винетки: "Рекламата е по-скоро да се призоват гражданите да не забравят да си закупят винетка". И допълни, че рекламата струва под 10 000 лв. и е традиционна в края на всяка година се пуска такава. "Искам да успокоя, че винетни стикери от старите - месечни и седмични, има заредени.

"Хората, които пътуват и не са си закупили годишен стикер, могат да го направят и от старите винетки на старата цена. От 1 януари влизат в сила новите - седмичните и месечните винетки, за леките автомобили. До 31 януари важат годишните винетки закупени през 2015 година. От 15 декември в търговската мрежа ще са и новите винетки. По всички пунктове има достатъчно на брой и от едните и от другите", коментира още инж. Лазар Лазаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай