Хванали уличения за убийството на Хюлия в Холандия

"Имаме задържан на база на наше искане в чужбина", съобщи Цветлин Йовчев

Хванали уличения за убийството на Хюлия в Холандия | StandartNews.com

София. Уличеният в убийството на Хюлия Маджар от Белоградец е бил заловен на влизане в Холандия. Това съобщиха от прокуратурата, цитирани от бТВ. Иван Тодоров е обвинен в отвличане с цел откуп, както и за убийство.

Тодоров все още се намира в Холандия и скоро ще бъде предаден на властите у нас. Той е съученик на жертвата и е криминално проявен.

Тодоров изнесъл тялото на момичето от багажника на автомобил, сочат данни на свидетели.

"Имаме задържан на база на наше искане в чужбина, всичко върви така както трябва да се случи. Лично аз съм оптимист". Това заяви пред БНР вътрешният министър Цветлин Йовчев по повод жестокото убийство на Хюлия Маджар и задържания Иван Тодоров в Холандия. Той обясни, че категорично не става дума за откуп, тази версия е отхвърлена още в първите часове. Става дума за битово убийство, обясни още Йовчев, но не пожела да даде подробности, защото в тази досъдебна фаза на делото само наблюдаващият прокурор може да съобщава повече информация.

Има напредък в работата на разследващите органи, изтъкна Йовчев и допълни, че очаква скоро случаят да бъде сведен до край.

Стандарт Нюз припомня, че тялото на 24-годишната Хюлия Маджар бе открито в събота в лозов масив до стария път за София. Множество удари в областта на главата са причинили смъртта й, стана ясно вчера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай