Хора от ранни зори пред банките за парите от КТБ

Хора от ранни зори пред банките за парите от КТБ | StandartNews.com

София. Граждани изпълниха пространствата пред банки в страната от ранни зори. Причината е, че днес започва изплащането на гарантираните депозити в КТБ.

Много хора предпочетоха да бъдат от първите, които ще прекрачат прага на 1150 офиса на 9 банки в страната, които ще изплащат парите им. Други пък пазеха ред от рано на свои роднини или приятели, които смятат да дойдат по-късно.

Преди да отворят клоновете на банките се образуваха малки опашки, но нямаше проблеми и напрежение, съобщават телевизиите.

В София много хора се оплакаха, че са били върнати от банките, защото им искат документ-справка за лични данни. Клиент обясни пред "Фокус", че не е успял да получи парите си срещу ЕГН, както първоначално разбрал, че ще стане изплащането.

Множество хора се струпаха пред централата на КТБ на "Граф Игнатиев" в столицата, за да получат от квесторите документ, който да удостоверява, че лицето отговаря на съответното ЕГН-то. "Смених си личната карта и сега не мога да изтегля парите си, защото не ми признават новите данни в клона, от който трябва да си изтегля парите. Затова съм дошъл, за да ми издадат документ, в който да впишат данните от новата ми лична карта", обясни пред БГНЕС мъж от опашката.

Обстановката пред банките във Велико Търново към 8.30 ч.е била относително спокойна, съобщава бТВ. Хората се струпали час преди да отворят банките и служителите са ги пуснали във фоайетата заради лошото време.

Подобна е обстановката с вложителите в Разград, Русе, Габрово и Свищов.

И в Бургас не се образувало особено струпване на хора, които бързат да си изтеглят парите от КТБ. Само пред една от банките е имало повече граждани още от 04 сутринта, защото от финансовата институция са съобщили, че ще отворят по-рано. Това били предимно пенсионери, които искат да си получат парите по-бързо, защото се нуждаят от тях за различни цели.

Цивилни полицаи са на постовете пред банките, изплащащи парите на вложителите, за да предотвратят инциденти и кражби, съобщи бТВ. Полиция има и пред останалите клонове на банките в страната. 

„Няма струпване на хора. Имаше по 20-30 души пред някои от клоновете на банките, които изплащат гарантираните депозити на вложителите в КТБ. Там, където имаше хора, ги пуснахме да изчакат на топло", каза Левон Хампарцумян пред Нова тв по-рано днес. 

Между 5 и 7 работни дни ще са нужни на финансовите институции, за да обслужат всичките 250 000 вложители в КТБ. В тази връзка за тях ще работи допълнително персонал, което ще спомогне за по-качественото обслужване на клиентите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай