Хлапето става Тарзан за 4 лева

Хлапето става Тарзан за 4 лева | StandartNews.com

Лимузина-парти и разходка с файтон са след атракциите за малчугани

Ето, че хлапетата отново са във ваканция. Но ако нямаме село, където да ги командироваме под грижите на баба и дядо, е добре да измислим къде да ги заведем. Така че хем да се забавляват, хем да научават нови неща - и едновременно с това някой да се грижи за тях. В столицата се предлагат немалко забавления с ваканционен дух за малчуганите.

Детските центрове и клубове са място, където децата могат да си играят с часове, докато тичаме по задачи. В клуб The Jungle в ж.к. "Иван Вазов" има зона за игра с множество съоръжения. Тук хлапетата от 2 до 12 години ще се забавляват истински под надзора на квалифицирани аниматори. Освен почасово гледане на деца клубът предлага и организиране на детски празници.

Вратите му са отворени през уикенда от 11 до 21 ч, а цените са 6 лв. за час, но по-изгодна е полудневната карта с включено хапване за детето срещу 25 лв. Верига детски парти-центрове "Островът на съкровищата" предлага занималня за хлапетата, която работи от май до септември. Там заедно с веселието и вкусната храна се предлага и лятно обучение за хлапетата, което включва четене на задължителната литература за ваканцията между игрите. В клубовете има ателие по живопис и приложни изкуства и зала за игра на открито с градина с надуваем батут. А вътрешната зала за забавления разполага с лабиринт, басейн за скачане, пълен с топки, огромен трамплин, пързалки, къщичка за игра и аквариуми с рибки. Клубовете организират и излети сред природата, както и разглеждане на галерии, музеи и забележителности в София.

Цената за ден е 17 лв., а за месец - 265 лв., като включва закуска, обяд и следобедно похапване. Работното им време е от 10 до 21 без почивен ден. Детски клуб "Мики Маус" в ж.к. "Люлин" и центъра наред с почасовите забавления и игри за малчуганите предлага и няколко ателиета. В арткътчето хлапетата рисуват и оцветяват, а в театрално ателие разиграват любимите си приказки и се учат на сценично поведение. А песни и танци на воля има в музикалното ателие. Престоят в клубовете е по 3 лв. на час, а вратите са отворени всеки ден от 11 ч до 19,30 ч. От "Мики Маус" предлагат още лимузина-парти за 10 хлапета срещу 494 лв. Офертата включва едночасова разходка на децата с лимузина из София, както и дискотека, на която ще има детско шампанско, пица, сок, торта и подаръци за всички.

Щури забавления за хлапетата има и във въжената градина в центъра на София, известна още като парк "Коколандия". Множеството съоръжения в него са обновени наскоро и по всички нива има изградени още предизвикателства, които децата да преодоляват. Бънджи, батут, изкуствена стена за катерене, въртележка и мини голф игрище очакват хлапетата тук. "Тарзан" пък е съоръжение, което представлява прескачане от едно място на друго с помощта на въже. Децата могат да се гонят и щуреят като Тарзан в рамките на 10 минути срещу 4 лв. А за най-малките посетители има специална люлка с голям кош. Може да посетим парка всеки ден от 9,00 до 21,00 часа, а цените са по 4 лв. за преминаване на всяко от съоръженията.

Щуро предизвикателство за хлапетата е въжена градина "Паяжината", разположена между дърветата в конна база "Драгалевци". Препятствията са с различна степен на трудност.

А движението на децата по тях става под наблюдението на инструктор. Цената на катереното по въжетата е 5 лв. за половин час и 8 лв. за цял час. Има и батут, на който хлапетата може да подскачат срещу 5 лв. за 10 мин. Ако сме отскочили до конната база обаче, можем да подарим на хлапето си и първия му урок по езда. Тук освен кон малчуганите могат да яздят и магаренце срещу 14 лв. за половин час. Базата предлага и промоционални карти за езда за деца от 3 до 16 години. Те са валидни за 60 дни и включват 30 часа ефективна езда за хлапетата срещу 150 лв. Можем също да си направим разходка с файтон заедно с хлапето, като цената за двамата е 20 лв. за 30 мин. 32 лв. пък излиза наемът на кон със съпровождащ файтон за двама возещи се на него. В конна база "Нова звезда", намираща се в ж.к. "Княжево", малчуганите освен да получат урок по езда могат да разгледат и богатия зоокът. Сред животните в него има пауни, фазани, щрауси, гълъби, кокошки, яребици и елени.

Разбира се, не трябва да пренебрегваме и разходката в столичния зоопарк, чието лятно работно време е от 9,30 ч до 19 ч. Със сигурност един ден няма да ни стигне, за да покажем на хлапето разнообразието от екзотични и родни животни. Непременно обаче трябва да минем през залите на маймунките, големите котки и слоновете. Входните такси в софийския зоопарк са по всеки джоб. Хлапетата до 3 години влизат без билетче, по-големите от 3 - 18 г. срещу 2 лв., а входът за възрастни е 4 лв.

Гледането на анимация също е сред любимите занимания на хлапетата, така че няма да сгрешим, ако ги заведем на кино. Но през лятото, вместо да посетим затворения киносалон на някой мол, можем да отидем на открито кино. Кинобаза "Витоша" е под открито небе и до нея се стига, като завием вдясно от пътя за ж.к. "Бояна" към местността "Златните мостове". До края на октомври всяка събота и неделя в лятното кино ще има анимации, а билетът за малчуганите е по левче.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай