Гримът - царят на настроението

Гримът - царят на настроението | StandartNews.com

Цветовете заличават умората и вдигат адреналина

Няма причина да сте в лошо настроение, защото слънцето грее и адреналинът се качва - ставате по-позитивни и можете да преодолеете всяко препятствие по пътя си. Но ако случайно сте се скарали с любимия или с шефа, то на мига коригирайте негативните емоции по бърз и ефективен начин - гримирайте се в ярки цветове.

От край време се знае, че зеленото зарежда с ескалиращи флуиди - независимо дали е пастелно, тревисто или "маскировъчно". И трите нюанса отразяват светлината и придават стабилна доза изисканост. Кафявата спирала поставя удивителната при блондинките, които са фенки и на перленорозовото червило. Брюнетките да "допълнят" зеленото с черен туш за мигли и устни в оранж или корал. "Горската" багра обещава още поне две преимущества - благотворно влияние върху нивата на кръвното налягане и стабилност в излъчването.

Оранжът на първо четене не е за всеки. Но всъщност няма съмнение, че цветът на слънцето стимулира рефлексите и развеселява. Мандарина, праскова или кайсия - през всички сезони гарантира различност. Дамите със светли очи да не се колебаят - тъкмо сенките в оранж ще ги направят оригинални. А дамите с тъмни ириси да нанесат същите тези продукти с преливане - кайсиево във вътрешните ъгли на очите и край долните мигли, по-ярко върху клепачите. В този вариант спиралата за мигли да е в по-пастелна тоналност. Ако се приготвяте за тузарски коктейл, то изберете златисто оранж - във вътрешните ъгли на очите и в средата на устните. Ще изглеждате поразяващо.

Синьото през последните два сезона е в тотален ренесанс. Психолозите са убедени, че то е любимо поне на половината от нежния пол по света - защото издига въобръжението до небесата и го отвежда към морета и океани. Тоест - кара ни да мечтаем. Пак според експертите, то е цветът на благородното общуване. Освежава всеки тен, блести прекрасно под лъчите на слънцето. Комбинира се идеално дори с кафявите и максимално тъмните погледи. Най-добре е да се слага като очна линия в основата на горните мигли и от вътрешната страна на долните клепачи. Но все пак внимавайте - ако е прекалено синьо, може да направи по-забележими някои бръчици, за чието съществуване сме забравили.

Розовото е голямо изкушение - не само за тийнейджърките или сладураните от типа на младата Рийз Уидърспуун в нейните филми за умната блондинка. То привлича светлината, заличава умората, елиминира отегчението. Розовите са може би най-релаксиращите нюанси в макиажа. Те очевидно са и най-нежните, така че са подвластни на всяка възраст. Слагайте розово върху скулите, устните и клепачите си най-вече в два случая - когато сте заплашени от депресия и когато сте жертвали свежестта на лицето си заради многочасово бачкане на компютъра. Розовото подчертава деликатността на блондинките и превръща брюнетките в истински жрици на съблазънта. С червенокоските ситуацията е малко по-сложна - там е много индивидуално, така че трябва да се подхожда прецизно. Когато започнете да подготвяте лицето, тялото и душата си за вечерен коктейл, знайте, че розовото е най-големият ви съюзник - може да стигне в макиажа чак до веждите.

Армани - господарят на цвета

Джорджо Армани, господарят на стила и на палитрата, отново предлага на дамите уникални цветове за устни, които са сътворени до съвършенство за пролетно-лятната му колекция. Червилата са създадени с участието на топексперта Линда Кастело и благодарение на иновативните технологии в лабораториите, които работят за Краля. Той лансира пищното тъмночервено червило, което комбинира ослепителната багра с лекотата на глос и с комфорта на балсама. Всъщност това е революция, която изцяло променя представата за визията. Зад нея е закодирана чувствеността - защото устните в този нюанс са откровено пристрастени към удоволствието. "Елегантността не означава да бъдеш забелязан, а да бъдеш запомнен", казва феноменалният Армани. При него хармонията "облекло-грим" винаги е изпипана до съвършенство - най-често в средиземноморския дух на изключителен шик и артистичност. Гамите в макиажа идват директно от модния подиум.

Изражение по поръчка

Дерматологът вече е повече скулптор, отколкото лекар - това е тенденция номер едно, която все по-ясно изкристализира след всеки пореден локален дебат или световен конгрес. Експертите от международната гилдия са категорични - най-добре е да се набляга на естествената красота, макар че отделните раси имат различно виждане за нея. Европейците предпочитат да изглеждат натурални. Докато ориенталците, към които спадаме и ние като манталитет, предпочитат да са по-изписани. Азиатците пък мечтаят да приличат, примерно, на французите, англичаните, испанците, италианците.

"Какъвто и филър да използваш, каквато и апаратура и техника да имаш, ако не знаеш за кои лица са подходящи, нищо няма да се случи както трябва. Преди години се наблягаше на разликата между отделните продукти, сега най-важни са правилно поставената диагноза и иновацията", коментира д-р Ана Пейкова.

И разяснява, че са създадени медицински кодове, чрез които, поставяйки филър в определени точки, се постига най-добрия лифтинг ефект. "Може да се коригират дори асиметрии, вследствие на катастрофа или тумор. Различното в естетиката е, че пациентът вече може да определи как иска да изглежда - красив, щастлив, сериозен, различен или нормален и естествен, но малко по-млад. Съществуват отделни кодове за скулите и за долната част на лицето - то вече се разглежда като цяло и всяка зона има свои точки на инжектиране. Дори добре оформената брадичка, която прави овала триъгълен, съвсем променя външния облик на човека и го прави да изглежда естествен и свеж, освободил се от влиянието поне на няколко години. Устните ви вече могат да изглеждат по-обемни, без да се инжектира нищо в тях - чрез повдигане на назо-лабиалните гънки и оформяне на контура", коментира д-р Пейкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай